March 28 2024 14:34:54  
Navigace
Hiearchie článků
Rozcestník » Jan Pospíšil - Autoservis » CHIPTUNING
CHIPTUNING

Chiptuning je elektronická úprava softwaru řídící jednotky automobilu, umožňující zvýšení výkonu. Řídící jednotka je jakýsi malý vysoce výkonný počítač, který řídí chod celého motoru. Software pro řízení motoru je uložen v paměťovém médiu, paměti EPROM. Všechny úpravy spočívají pouze v softwaru, nejedná se o mechanický zásah do motoru.

 

Díky chiptuningu dochází k nárůstu výkonu okolo 6-11%, nárůstu točivého momentu 10-14% u zážehových motorů, 20-35% u přeplňovaných motorů. Dále k zachování či snížení spotřeby pohonných hmot o 8-18%. Zachování hodnot životnosti motoru.

 

Chiptuningem snížíme i spotřebu!!

 

Hodně lidí chce jezdit úsporněji a z toho důvodu dají přednost chiptunigu, na základě toho Vám upravíme software v ECU(řídící jednotce) na přání a styl jízdy zákazníka. Při zachování stylu jízdy se projeví snížení spotřeby!! Nejvíc záleží na stylu jízdy řidiče jak využívá potenciálu síly vozidla, protože upravený software dá motoru více KW, motor je celkově silnější a lépe reaguje na plynový pedál a můžete jet do kopců i na vyšší rychlostní stupeň. Na upraveném voze dochází k menšímu opotřebení součástek a motor tolik netrpí protože ho nepodtáčíte. Je ale zapotřebí dodržovat servisní intervaly výměny olejů filtrů a dalších kapalin. Před a po provedení chiptuningu vždy provádíme diagnostiku všech součástí vozidla. Zejména se věnujeme motoru(tlak turbodmychadla, kontrola váhy vzduchu, pravidelný chod motoru, vyčtení paměti závad, atd.) Je to velmi důležité! Často se stává, že jiné firmy diagnostiku před a po neprovedou a případná závada se projeví po delší době!! Chipované vozidlo musí být vždy v pořádku a bez závad!!V dnešní době se objevuje spousta domácích chiptunigářů kdy používají čínské klony flasherů ke kterým dostávají úpravy na cd a nedělají je přímo na dané vozidlo . Právě tyto úpravy jsou mnohdy neověřeny a způsobují nepravidelný chod motoru a mohou snížit životnost motoru.

 

Naše firma upravuje každé vozidlo indiviuálně›!!! Vždy použijeme originální software z automobilu a ten upravujeme podle požadavku zákazníka. Používáme originální flashery a programy na úpravu softwaru a spolupracujeme s odbornými firmamy (např. alientech atd..) Tak tedy nemůže dojít k záměně za jiný fimware jak to provádějí někteří upravci za vidinou získání lehko vydělaných peněz. Vyvarujte se montáži tzv. powerboxů, tyto levné krabičky jen klamou výstupní  informace do motoru a přitom se pohybují  cenově srovnatelně s cenami kvalitního chiptunigu od nás!!! Už jsme pár takovýchto "krabiček" odstranili a upravili podle našich parametrů a zákazníci zjistili snížení spotřeby, kouřivosti a lepšího chodu motoru , proto nedoporučujeme montáž těchto boxů.

 

V případě zájmu nás kontaktujte a rádi Vám pomůžeme a domluvíme.

 

Těšíme se na případnou spolupráci!!!

 

 

 

 

DPF-TECH
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.